V. Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi tarafından bu yıl Kazakistan'ın Türkistan şehrinde 22 Haziran- 06 Temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olan "V. Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu" için başvuru yapmak isteyen 2. ve 3. sınıf Lisans öğrencilerimizin Kordinatörlüğümüze 29 Nisan 2019 tarihi 17.00-a kadar kadar başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ

• Düzenlenecek olan program ücretsiz olup iaşe ve ibate giderleri Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi tarafından karşılanacaktır.
  • Sadece 2. ve 3. Sınıf lisans öğrencileri katılabileceklerdir.
  • Katılacak öğrencilerin Genel Not Ortalamasını (Transkirpt) gösteren belge gereklidir.
  • Kazakistan’a geliş-gidiş yol ücretleri katılımcı öğrenciye aittir.
  • 22 Haziran 2019 tarihli İstanbul-Çimkent seferiyle gelen öğrenciler havaalanından karşılanacaktır.
  • Türkiye’den gelecek öğrencilere Kazakça ve Rusça; Türk Dünyası’ndan gelecek öğrencilere Türkçe dil eğitimi verilecektir.
  • Farklı konularda seminerler olacaktır.
  • Program sadece kurs niteliğinde olup, öğrencilere kurs sonunda “Katılım Sertifikası” verilecektir.
  • Ahmed Yesevi, Arslan Baba ve Farabi’nin doğup büyüdüğü tarihi şehirleri yakından görerek tarihle  bütünleşme fırsatı sunulacaktır.